V Žiline zrazilo auto 16-ročného chlapca. Kráčal po priechode pre chodcov, teraz je v nemocnici


Foto: V Žiline zrazilo auto 16-ročného chlapca. Kráčal po priechode pre chodcov, teraz je v nemocnici Foto: KR PZ ZA

ranných hodinách sa stala v Žiline ďalšia dopravná nehoda. Na ulici Komenského zrazilo auto len 16-ročného chodca, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Po nehode ho museli záchranári previezť na ošetrenie do nemocnice. 

Príčina kolízie zatiaľ nie je známa. Ako informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová, auto šoféroval 68-ročný muž, u ktorého alkohol dychovou skúškou zistený nebol. Ďalšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

„Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt,“ dodala Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu