Opitý vodič v Martine narazil do bytovky, nafúkal takmer štyri promile


Foto: Opitý vodič v Martine narazil do bytovky, nafúkal takmer štyri promile Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Uprostred včerajšieho dňa došlo v Martine ku kurióznej dopravnej nehode. Vodičovi pod vplyvom alkoholu sa z cesty neuhol bytový dom. O udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Nezodpovedný 35-ročný Martinčan viedol v pondelok 21. augusta krátko po 15:00 hod. svoje osobné motorové vozidlo značky Volkswagen po miestnej komunikácii v Martine. Počas cúvania po ulici Nálepkova smerom na Tomášikovu ulicu narazil zadnou časťou auta do vchodu bytovky.



„Po dopravnej nehode sa muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,82 miligramu na liter (3,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. V súvislosti s touto udalosťou už 35-ročný muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Policajti pokračujú vo vyšetrovaní ďalších okolností nehody. Vodičov taktiež opakovane vyzývajú, aby si za volant nesadali pod vplyvom alkoholu. Hoci pri tejto kolízii ku zraneniam nedošlo, v iných prípadoch spôsobili opití motoristi vážne zranenia či dokonca aj smrť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu