Staršia Ružomberčanka poslala 42 500 eur podvodníkovi, ktorý sa vydával za lekára z Jemenu


Foto: Staršia Ružomberčanka poslala 42 500 eur podvodníkovi, ktorý sa vydával za lekára z Jemenu Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Polícia opakovane upozorňuje na čoraz častejšie prípady podvodov, ktorých obeťami sú zväčša starší či osamelí ľudia. Na svoju dôverčivosť tentokrát doplatila 59-ročná žena z okresu Ružomberok, ktorá prišla o desiatky tisíc eur.

Vojaci, vdovci, námorní kapitáni či lekári. To sú najbežnejšie identity, ktoré preberajú podvodníci v snahe zaujať ženy na Slovensku. V júni staršiu pani kontaktovala prostredníctvom sociálnej siete osoba, ktorá sa vydávala práve za lekára pracujúceho v Jemene.


„Po získaní dôvery, pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol e-mailový kontakt na osobu, ktorá všetko zabezpečí. Následne žena podľa inštrukcií vybrala náhradného lekára a zaslala na účet 42 500 eur,“ priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Žiadny muž z Jemenu za ňou, samozrejme, nepricestoval. Aktuálne sa prípadom zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie za zločin podvodu. Policajti zároveň opäť apelujú na verejnosť, aby zvýšila opatrnosť pri komunikácii s cudzími osobami na sociálnych sieťach.

„Upozorňujeme na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí, najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi prostredníctvom sociálnej siete. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze niekomu, koho nepoznáte,“ dodala Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu