Na Kysuciach skončil kamión po zrážke s autom mimo cesty. Potrebná bola aj pomoc záchranárov


Foto: Na Kysuciach skončil kamión po zrážke s autom mimo cesty. Potrebná bola aj pomoc záchranárov Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Premávku na ceste prvej triedy č. 1/11A v katastri čadčianskej mestskej časti Horelica počas dnešného rána, v stredu 12. júla 2023, dočasne obmedzila dopravná nehoda kamióna a osobného motorového vozidla. Po udalosti bola na mieste potrebná aj pomoc záchranárov, pri zrážke sa totiž zranilo niekoľko osôb.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová, nákladné vozidlo riadil 41-ročný muž a vodičom osobného auta značky Opel bol 49-ročný občan Českej republiky. Práve ten mal z doposiaľ neobjasnenej príčiny prejsť s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde skrížil cestu kamiónu.

Po nahlásení udalosti na miesto ihneď vyrazili bezpečnostné aj záchranné zložky, vrátane policajných príslušníkov i 7 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z čadčianskej stanice. „Po dopravnej nehode bol vodič osobného motorového vozidla a jeho traja spolujazdci prevezení na ošetrenie,“ spresnila Kremeňová.

Obaja vodiči boli zároveň podrobený dychovej skúške, prítomnosť alkoholu sa však ani u jedného z nich nepotvrdila. „Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby nepreceňovali svoje sily. V prípade, ak cítite čo i len najmenší pocit únavy, radšej zastavte a na chvíľu si oddýchnite. V prípade pocitu prichádzajúceho mikrospánku čo najskôr zastavte, vystúpte, napite sa vody a prejdite sa na čerstvom vzduchu,“ vyzýva polícia motoristov k zodpovednému správaniu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu