Dvoch rybárov z prevráteného člnu na Liptovskej Mare stále nenašli, pátracia akcia pokračuje


Foto: Dvoch rybárov z prevráteného člnu na Liptovskej Mare stále nenašli, pátracia akcia pokračuje Foto: ilustračné - minv.sk

Dvoch rybárov, ktorí sa v sobotu 17. júna v noci prevrátili aj s člnom na vodnej nádrži Liptovská Mara stále nenašli. Ako informovala žilinská krajská polícia, ich čln približne 200 metrov od brehu začal naberať vodu. 

Osudným sa im údajne mal stať manéver pri otáčaní. Jednému z rybárov sa podarilo doplávať k brehu a ihneď privolať pomoc. Dvoch mužov vo veku 28 a 53 rokov sa však doposiaľ nepodarilo nájsť.

Na mieste bola okamžite vykonaná pátracia akcia. Hneď po privolaní záchranných zložiek vyhľadávali hasiči osoby na brehu i na vodnej hladine za pomoci člnu. Neskôr bola privolaná aj potápačská skupina zo Žiliny a Trenčína, no neúspešne. 

Ako informovala televízia Markíza, od stredy pátranie prevzali špeciálni záchranári s morským sonarom. Tento prístroj na hľadanie pod hladinou vie skenovať nielen dno, ale aj okolie člna. Rozsah sa nastavuje podľa aktuálnej hĺbky vody.

Tá by mala byť na mieste nešťastia približne 10 metrov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu