Nabúrali a ušli: Majitelia poškodených áut z Budatína a Ružomberka hľadajú vinníkov


Foto: Nabúrali a ušli: Majitelia poškodených áut z Budatína a Ružomberka hľadajú vinníkov Foto: Majitelia poškodených vozidiel

Každému vodičovi sa môže stať, že precení svoje schopnosti alebo neodhadne situáciu na ceste či parkovisku. Pokiaľ však spôsobí škodu na cudzom majetku alebo dokonca niekoho zraní, je jeho povinnosťou zostať na mieste a pomôcť s riešením následkov.

V poslednej dobe sa však čoraz častejšie stáva, že nezodpovední motoristi z miesta nehody ujdú. Dôkazom sú aj dvaja majitelia vozidiel zo Žilinského kraja, ktorým počas tohto týždňa neznáme osoby značne poškodili vozidlá. Po ich totožnosti, prípadne po svedkoch udalostí, teraz pátrajú prostredníctvom sociálnych sietí.

K prvému incidentu došlo v noci na prelome utorka 6. júna a stredy 7. júna na Hornej ulici v žilinskej mestskej časti Budatín. Do zaparkovaného osobného auta malo z boku naraziť pravdepodobne čierne vozidlo podobajúce sa značke Škoda Fabia Combi. To sa podľa kamerových záznamov okolo polnoci pohybovalo po uvedenej ulici. Prípadom sa zaoberá polícia.



„Chcem poprosiť dotyčného, ktorý mi dnes v noci nabúral do auta na Hornej ulici v Budatíne, nech sa mi ozve. Ak tu niekto náhodou pozná niekoho, kto by sa tu v noci mohol nachádzať, budem vďačný za každú informáciu.  Ďakujem a prajem všetkým pekný deň,“ uviedol majiteľ poškodeného auta v príspevku na sociálnej sieti.

Druhý z bezohľadných šoférov tohto týždňa dokonca nabúral do vozidla v premávke. K nehode došlo v piatok 9. júna na hlavnom ťahu cez Ružomberok pri čerpacej stanici Shell. V čase medzi 21:00 hod. a 22:00 hod. do červeného automobilu značky Alfa Romeo Stelvio narazilo tmavé vozidlo, jeho vodič však pokračoval v jazde.

„Hľadám nejakých svedkov alebo informácie o tmavom aute, ktoré do mňa vrazilo včera v Ružomberku pri čerpačke Shell pri Tescu a vodič zbabelo ušiel. Pokračoval smerom hore na kruhový objazd,  za každé info budem nesmierne vďačná!“ napísala nešťastná vodička v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu