Oblečenie, na ktorom nie je vidieť pot, odoláva špine a dodáva sebavedomie. Česi ho šijú na Slovensku


Foto: Oblečenie, na ktorom nie je vidieť pot, odoláva špine a dodáva sebavedomie. Česi ho šijú na Slovensku Foto: CityZen, s.r.o.

Česká značka CityZen® prináša unikátne bavlnené oblečenie, na ktorom nie je vidieť pot, odoláva špine, stečú po ňom tekutiny a znižuje nepríjemný zápach. To všetko zvládne prémiová bavlna bez akejkoľvek syntetickej membrány.  

Takmer každý už zažil chvíľu, kedy mu pot znepríjemnil život. Častokrát totiž odhalí našu nervozitu v situáciách, v ktorých potrebujeme vyzerať sebavedomo. S tým je ale teraz koniec. Traja kamaráti z Chrudimi prišli na spôsob, ako vyrobiť bavlnené tričko s unikátnymi vlastnosťami, ktoré zaručia neviditeľnosť potu.

Vďaka patentovanej technológii CityZen vnútorná vrstva tkaniny pot vsiakne a rozprestrie do veľkej plochy, čo urýchli odparovanie telesnej vlhkosti a pot sa na povrch vôbec nedostane. Vonkajšia vrstva zas odpudzuje tekutiny, ktoré po tričku stečú bez zanechania stopy. To platí i pre hustejšie nečistoty, ktoré stačí jednoducho zotrieť vlhkou handričkou alebo opláchnuť vodou. Poviete si, že to nejde bez membrány alebo všitej nasiakavej vložky? Nie je to tak. Tieto unikátne vlastnosti má prémiová bavlna.


Od tričiek po široký výber oblečenia 

Myšlienku na unikátne tričko nosil v hlave René Němeček dlhé roky. Vždy si prial posunúť textilný svet ďalej a práve tričko pre neho predstavovalo skvelú príležitosť. So svojím nápadom sa zveril kamarátom Pavlovi Hrstkovi a Martinovi Burkoňovi, s ktorými nakoniec odštartoval značku CityZen.

Začínali s tromi panskými tričkami s krátkym rukávom, po štyroch rokoch rozšírili výrobu o variantu tričiek s výstrihom do V a dlhým rukávom, o dámske tričká rôznych strihov, ako aj Plus Size tričká. Do ponuky pribudli aj pánske a dámske polokošele, pánske košele, šaty, antibakteriálne detské tričká a spodná bielizeň. Tá je špeciálne upravená technológiou, ktorá zamedzuje množeniu baktérií. 

Udržateľnosť a lokálna výroba 

Všetko oblečenie, ktoré CityZen šije, spĺňa normy legislatívy EU Reach pre kontrolu udržateľnosti a dopadov priemyslu na životné prostredie. V materiáli ani vo farbe nenájdete žiadne stopy po dráždivých látkach alebo striebre, preto si tričká obľúbia aj ľudia s citlivou pokožkou. Výroba v Čechách a na Slovensku nielen šetrí ovzdušie, ale podporuje aj miestnu ekonomiku.

„Nevidíme dôvod, prečo voziť kontajnery lacného a často nekvalitného oblečenia z Ázie, keď si ho vieme vyrobiť tu,“ hovorí Pavel Hrstka. V minulom storočí bolo Československo textilnou veľmocou a CityZen sa snaží na tejto tradícii stavať a opäť jej vdýchnuť život. Jediné, čo CityZen dováža, je prémiová bavlna, pretože tá sa v strednej Európe nepestuje.


Obľúbenosť tričiek rastie po celej Európe 

Oblečenie CityZen si stále získava srdcia nových zákazníkov z celej Európy. Vďaka spätnej väzbe je jasné, že si ľudia značku obľúbili pre jej pohodlie a svetovo unikátne vlastnosti, ktoré dodávajú sebavedomie. Spokojnosť zákazníkov sa odzrkadľuje aj v oceneniach, ktoré CityZen získal. Príkladom je cena ShopRoku v kategórii Cena popularity: Móda doplnky, ktorú CityZen obhájil už tretí rok po sebe. Nápad zaujal už aj odbornú verejnosť.

Ak ste v pokušení tričká sami otestovať, nie je nič jednoduchšie, ako si vybrať v novootvorenej predajni FAMON men v Žiline na ulici Antona Bernoláka 3243/55, hneď vedľa Auparku v budove SLSP. V ponuke tu nájdete antibakteriálne tričká pod košele v telovej farbe, jedinečné boxerky, na ktorých nie je vidieť ani kvapku či pánske tričká a polokošele, v ktorých sa budete cítiť sviežo celý deň.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok