Vodička upútala policajnú hliadku nezodpovednou jazdou zo strany na stranu, nafúkala vyše 2 promile


Foto: Vodička upútala policajnú hliadku nezodpovednou jazdou zo strany na stranu, nafúkala vyše 2 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajné hliadky pravidelne vykonávajú na cestách Žilinského kraja cielené kontroly zamerané na dodržiavanie predpísanej rýchlosti, ako aj požitie omámnych látok pred jazdou. V mnohých prípadoch však vodiči na seba dokážu upozorniť aj sami nezodpovednou a nebezpečnou jazdou. 

Rovnako to bolo aj v prípade, ktorý sa v uplynulých dňoch odohral v okrese Turčianske Teplice. Turčianskí policajti si počas služby v stredu 25. januára, v čase okolo 20:40 večer všimli osobné vozidlo značky Škoda Fábia, ktoré jazdilo zo strany na stranu. Pohybovalo po ceste prvej triedy č. I/65 v smere od obce Mošovce na Turčianske Teplice. 

Hliadka preto vozidlo zastavila a vykonala kontrolu. „Počas kontroly sa 49-ročná žena z okresu Rimavská Sobota podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,10 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. 

Policajti vodičke obmedzili osobnú slobodu a poverený príslušník z Okresného dopravného inšpektorátu v Martine ju obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu