VIDEO: Snowboardista si na Malinom Brde zranil chrbticu, odviezol ho vrtuľník zo Žiliny


Foto: VIDEO: Snowboardista si na Malinom Brde zranil chrbticu, odviezol ho vrtuľník zo Žiliny
Galéria: 4 fotky
Foto: Horská záchranná služba

Hoci aktuálne počasie v mestách zimu príliš nepripomína, niektoré lyžiarske strediská napriek tomu spustili svoje vleky. Jedným z nich je aj Malinô Brdo Ski and Bike Park v Ružomberku, kde dnes zasahovali horskí záchranári.

Na svahu sa totiž zranila osoba na snowboarde, ktorá v tesnej blízkosti výstupnej stanice lanovky nešťastne spadla na zasneženú skalu. K incidentu došlo v nedeľu 15. januára v dopoludňajších hodinách. Snowboardista si pri páde zranil spodnú chrbticu v oblasti krížov.

„Zranenému záchranári Horskej záchrannej služby poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, na tíšenie bolesti podali inhalačné analgetikum Penthrox a zafixovali ho vo vákuovom matraci. Súčasne bola o súčinnosť požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba zo Žiliny,“ priblížila Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.



Záchranári pomocou snežného skútra snowboardistu previezli na miesto, kde mohol bezpečne pristáť vrtuľník. Po prílete prevzal zraneného do svojej starostlivosti lekár leteckých záchranárov, ktorí ho transportovali do najbližšej nemocnice v Ružomberku.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu