Opitý vodič unikal policajtom zo Soliniek na Vlčince, po nárazoch do obrubníkov zostalo jeho auto nepojazdné


Foto: Opitý vodič unikal policajtom zo Soliniek na Vlčince, po nárazoch do obrubníkov zostalo jeho auto nepojazdné
Galéria: 5 fotiek

Žilinskí mestskí policajti zadržali v utorok 11. októbra večer nezodpovedného muža, ktorý viedol auto pod vplyvom návykovej látky. Hliadka dotyčného spozorovala na sídlisku Solinky, kde mal v prevádzke piť alkohol a potom nastúpiť do vozidla značky Peugeot modrej farby.

Policajti sa vodiča pokúšali zastaviť za pomoci zvukových a výstražných znamení. Ten však nereagoval a unikal preč. Zastaviť sa ho podarilo až na sídlisku Vlčince, kde nabúral do kontajnerov a obrubníkov. Po viacerých nárazoch došlo k poškodeniu podvozku, následkom čoho zostalo vozidlo nepojazdné.

30-ročný vodič mal snahu pokračovať v úteku ďalej, mestskí policajti ho však úspešne zadržali. Následne ho odovzdali príslušníkom Policajného zboru. Muž na mieste odmietol vykonanie dychovej skúšky, ktorá by preukázala, či jazdil pod vplyvom alkoholu. Z tohto dôvodu mu bol vykonaný odber krvi.

„V predmetnej veci prebieha objasňovanie priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu