Odhodlaní bežci môžu 29. októbra preveriť svoju kondičku pri náročnom Behu na Minčol


Foto: Odhodlaní bežci môžu 29. októbra preveriť svoju kondičku pri náročnom Behu na Minčol Foto: behnamincol.webnode.sk

Tohtoročný október zakončí podujatie pre všetkých zanietených športovcov s dobrou kondičkou. Po dvojročnej prestávke spôsobenej protipandemickými opatreniami sa tento mesiac znovu vracia obľúbený Beh na Minčol. Informovala o tom facebooková stránka akcie v príspevku na sociálnej sieti.

Šiesty ročník najnáročnejšieho behu v okolí Žiliny sa uskutoční v sobotu 29. októbra. Odvážni bežci odštartujú o 10:30 hod. dopoludnia z parkoviska pri vstupe do Višňovskej doliny. Na 6,5-kilometrovej trase v lesnom teréne prekonajú stúpanie 850 metrov, aby dosiahli vrch Minčol s nadmorskou výškou 1 364 metrov.

„Trasa preteku vedie v prvej časti dolinou a následne sa dvíha smerom na hlavný hrebeň, ktorý smeruje až na vrchol Minčola, kde na Vás čakajú dúfajme pri dobrom počasí krásne výhľady na Krivánsku, ako aj Lúčanskú časť Malej Fatry,“ uvádza oficiálny web podujatia.


Počas behu nebudú mať účastníci podľa organizátorov takmer žiadny priestor na oddych. Posledné stúpanie k cieľovému bodu má byť tak strmé, že väčšina pretekárov na vrchol Minčolu prichádza namiesto behu rýchlou chôdzou. Celá trasa vedie po modrej turistickej značke.

Cena štartovného je 10 eur za osobu. Registrácia na preteky aktuálne prebieha online na odkaze. Bežci sa však môžu prihlásiť aj krátko pred začiatkom podujatia na parkovisku pri vstupe do Višňovskej doliny.

„Po dobu dvoch rokov mali možnosť všetci kvalitne dotrénovať a svoje športové úsilie môžu prísť zúročiť na tento jedinečný jesenný beh do vrchu, ktorý svojimi parametrami preverí aj kvalitného vrchára. Pre tých, čo predsa len nestihli ešte nabehať, zostáva stále mesiac odhodlania a odriekania,“ uviedli organizátori Behu na Minčol.

Miesto: Parkovisko pri vstupe do Višňovskej doliny
Dátum: 29.10.2022 - 10:30    23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu