Zamestnanci úradu Žilinského kraja počas iniciatívy Do práce na bicykli ušetrili viac ako 1400 kg oxidu uhličitého


Foto: Zamestnanci úradu Žilinského kraja počas iniciatívy Do práce na bicykli ušetrili viac ako 1400 kg oxidu uhličitého Foto: Facebook/Erika Jurinová

Národnú kampaň Do práce na bicykli podporilo aj 28 zamestnancov úradu Žilinského kraja. Z takmer 400-tisíc najazdených kilometrov im patrí 1300 kilometrov, vďaka ktorým ušetrili viac ako 1400 kg oxidu uhličitého, uviedla vo svojom príspevku na sociálnej sieti predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Národná kampaň Do práce na bicykli, ktorej cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v slovenských mestách, má za sebou už 9. ročník, v ktorom sa Žilinský kraj umiestnil na druhom mieste. Napriek tomu je odhodlaný budúci rok získať prvenstvo a ušetriť tak čo najviac oxidu uhličitého, ktorý sa výrazne podieľa na globálnom otepľovaní či klimatickej kríze. 

Jurinová spolu s podpredsedom kraja Petrom Weberom zamestnancov úradu odmenila a poďakovala aj zúčastneným z iných firiem, ktorí sa stali príkladom pre ostatných a pomáhajú tak k ochrane životného prostredia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu