Trojnásobná chyba: 27-ročný Ľubomír jazdil pod vplyvom alkoholu, bez vodičáku a so zákazom šoférovania


Foto: Trojnásobná chyba: 27-ročný Ľubomír jazdil pod vplyvom alkoholu, bez vodičáku a so zákazom šoférovania Foto: KR PZ v Žiline

Trojnásobné porušenie zákona patrí 27-ročnému Ľubomírovi, ktorého odchytila policajná hliadka vo večerných hodinách 19. júla 2022 v katastri obce Važec. Mladý muž jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozoval seba a taktiež aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Obvinenému, ktorý viedol motorové vozidlo Opel v smere na obec Štrba, namerali policajti počas dychovej skúšky 0,58 mg/l (1,21 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Po zistení uvedenej skutočnosti obmedzili policajní príslušníci Ľubomíra na osobnej slobode a bol predvedený na policajný útvar.

Preverovaním bolo zistené, že obvinený muž má právoplatným rozhodnutím súdu uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a nie je držiteľom vodičského oprávnenia,” uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Polícia opakovane apeluje na vodičov a opakuje, že „každý by mal začať od seba, a uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu