Žilinskí policajti zastavili v Považskom Chlmci opitého 31-ročného Emila, pri kontrole nafúkal 1,71 promile


Foto: Žilinskí policajti zastavili v Považskom Chlmci opitého 31-ročného Emila, pri kontrole nafúkal 1,71 promile Foto: KR PZ Žilina

V žilinskej mestskej časti Považský Chlmec zastavila policajná hliadka motoristu, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu. Obvinený Emil je trestne stíhaný na slobode.

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ si vo štvrtok 9. júna dopoludnia všimli podozrivé osobné motorové vozidlo značky Škoda. Viedol ho 31-ročný Emil po komunikácii druhej triedy v Považskom Chlmci.

Muž sa pri policajnej kontrole podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Merací prístroj v jeho dychu zaznamenal až 1,71 promile (0,82 mg/l) alkoholu. Nezodpovednému vodičovi bola na mieste obmedzená osobná sloboda a zadržané vodičský preukaz.

„Obvinený muž je stíhaný na slobode. V predmetnej veci aj naďalej prebieha skrátené vyšetrovanie a sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia pripomína vodičom, že ich nezodpovedné správanie môže ohroziť životy a zdravie všetkých účastníkov cestnej premávky. Nehody spôsobené alkoholom za volantom majú často tragické následky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu