FOTO: Horskí záchranári v Tatrách a Malej Fatre začali s výcvikom nových šteniatok


FOTO: Horskí záchranári v Tatrách a Malej Fatre začali s výcvikom nových šteniatok
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Kynológovia Horskej záchrannej služby z Malej Fatry, Západných a Vysokých Tatier prinášajú smutné aj pozitívne správy. Od začiatku tohto roka prišli o troch služobných psov, aj napriek tomu však v práci pokračujú a momentálne už začali s výcvikom nových šteniatok. Informovala o tom Horská záchranná služba v príspevku na sociálnej sieti.

„Tento rok nám začal z pohľadu kynológie HZS veľmi smutne, čo sa týka zdravia našich psov. Museli sme sa rozlúčiť s troma našimi štvornohými kolegami. No zlé časy striedajú aj tie dobré a naši kolegovia sa museli rozhodnúť, či pôjdu ďalej ako kynológovia, k čomu ich viazalo si znovu zobrať mladé šteňatá a začať odznova,“ uviedla Horská záchranná služba.

Psovodi sa napriek strate verných štvornohých partnerov rozhodli začať odznova a prijali medzi seba štyri nové šteniatka nemeckého ovčiaka. Do oblastného strediska Malej Fatry putovali psíky Rio a Rambo, do Západných Tatier pes Bentley a do oblastného strediska Vysoké Tatry prijali psa s menom Greg.

„Sme radi, že sa rozhodli zostať a pokračovať v tejto práci. Prajeme hlavne šteňatám veľa zdravia a psovodom veľa trpezlivosti pri výcviku,“ dodala Horská záchranná služba v príspevku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu