Múzeum slovenskej dediny v Martine pozýva na podujatie Láska na dedine. Súčasťou bude stavanie májov aj tradičná svadba


Foto: Múzeum slovenskej dediny v Martine pozýva na podujatie Láska na dedine. Súčasťou bude stavanie májov aj tradičná svadba Foto: Facebook/Múzeum slovenskej dediny - OZ Jahodníky

Múzeum slovenskej dediny pozýva v nedeľu 24. apríla na podujatie Láska na dedine. Konať sa bude medzi 10.00 a 16.00 v areáli múzea. 

Návštevníci sa dozvedia, ako sa v minulosti na Slovensku vyznávala láska, ako sa zaľúbené páry obdarovávali, alebo ako sa stavali máje. 

Máj počas podujatia postaví o 11.00 pred krčmou z Oravskej Polhory folklórna skupina Lubená z Poluvsia a pred usadlosťou z Nolčova o 14.30. 

Tradičnú svadbu z Hornej Nitry predvedie folklórna skupina o 12.30 v pásme „Obrázky z veselia.” Atmosféru podujatia bude dotvárať ľudová hudba FS Turiec vo voziarni z Moškovca o 11.30, 13.00 a 15.00.


Súčasťou programu budú aj služby Božie v drevenom kostole z Rudna o 13.30 a tvorivé dielne, kde si návštevníci môžu vyrobiť takzvané „kystky.”

Program budú sprevádzať aj ukážky tradičnej ľudovej a umeleckej výroby. V krčme z Oravskej Polhory sa budú podávať tradičné špeciality z regiónov.




Miesto: Múzeum slovenskej dediny Martin - Jahodnícke háje
Dátum: 24.04.2022 - 10:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu