Gymnazisti z Kráľovnej Pokoja v Žiline vyrábali hlinené dukáty na pomoc ľuďom v núdzi


Foto: Gymnazisti z Kráľovnej Pokoja v Žiline vyrábali hlinené dukáty na pomoc ľuďom v núdzi Foto: Sekcia pre mládež ŽSK

Iniciatívni študenti z Gymnázia Kráľovnej Pokoja v Žiline sa na konci roka 2021 pustili do výroby hlinených dukátov pre ľudí v núdzi. Ako informuje sekcia pre mládež Žilinského samosprávneho kraja, aktivita prebiehala v spolupráci so Žilinskou diecéznou Charitou.

Symbolický hlinený dukát je možné vymeniť za trvanlivé potraviny, či teplé jedlo. Diecézna charita, ktorá túto možnosť sprostredkováva, zabezpečuje ľuďom v núdzi aj kontakt so sociálnym pracovníkom. Ten sa stane sprievodcom v rámci ich návratu do slušného života.

Možnosť zapojiť sa do pomoci ľuďom, ktorí majú ťažkú životnú situáciu má každý z nás. Stačí si zakúpiť dukáty na predajných miestach alebo prostredníctvom distribučných automatov na verejných priestranstvách. Symbolické platidlo je možné následne darovať ľuďom na ulici a pomôcť im tak zabezpečiť si základné životné potreby s istotou, že peniaze nebudú zneužité.

Aktuálne sú dostupné v Žiline tri predajné automaty - na ulici Vysokoškolákov 3, na Námestí Andreja Hlinku a pri budove Mestského úradu v centre mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu