Vysoká nepokosená tráva komplikuje výhľad v križovatkách, stalo sa niekoľko nehôd


Foto: Vysoká nepokosená tráva komplikuje výhľad v križovatkách, stalo sa niekoľko nehôd
Galéria: 4 fotky

Čitatelia ako aj vodiči v dopravnom servise nám zaslali niekoľko tipov na zverejnenie, ktoré sa týkali nepokosenej vysokej trávy a s tým súvisiacich nehôd.

Väčšinou je to o náhode

V utorok 16.júna došlo k dopravnej nehode na sídlisku Vlčince, pri gymnáziu Varšavská. Vodič, ktorý pravdepodobne nevidel prichádzajúce vozidlo na hlavnej ceste sa s ním následne zrazil. V tomto mieste je tráva tak vysoká, že vodiči nemajú šancu vidieť na iné smery križovatky. Do križovatiek vchádzajú “na náhodu”, s tým, že dúfajú, že nič nepôjde.

Mesto vraj nekoná

Mestský úrad Žilina vyzval vlastníkov, správcov a užívateľov pozemkov, aby počas vegetačného obdobia venovali zvýšenú pozornosť odstraňovaniu burín na svojich nehnuteľnostiach a zabezpečili kosenie trávnatých plôch. Podľa žilinčanov však ani mesto nekoná. Na nepokosené miesta upozorňovali obyvatelia sídlisk aj mestských častí. Problém je podľa nich stále bez nápravy.

“Upozornili sme na rizikové miesta, aby ich pokosili ako prvé, keďže sú to križovatky a neprehľadné zákruty. Kosia sa však parky a na toto sa akosi zabudlo,” povedal jeden z obyvateľov Vlčiniec.

Na fanstránke mesta sa pridali dvaja ľudia svojimi komentármi:

Jeden z našich čitateľov si dal námahu a poslal nám fotografie s popisom. Ďalší nás kontaktoval o pár dní neskôr a priložil k správe aj mapy miest, ktoré sú problémové. Medzi nimi je aj miesto, kde došlo k nehode pri gymnáziu Varšavská. Podľa slov mnohých vodičov sú sami nútení viac vchádzať do križovatiek, čím ľahko môže dôjsť k nehode. Stoja totiž v polovici jazdného pruhu a stále nevidia na cestu.

“Stačí sa previezť cez Vlčince a nájdete takých výhľadov na každej križovatke hneď niekoľko,” dodal čitateľ Peter.

Druhý nebezpečný úsek je na Obchodnej ulici

Na priloženej fotografií sú vyznačené všetky nebezpečné úseky nahlásené vodičmi. Druhý, ktorý je najviac nebezpečný sa nachádza na Obchodnej ulici. Náš čitateľ, ktorý má zo svojho okna výhľad priamo na križovatky nám potvrdil, že za posledné mesiace sú tam nehody takmer pravidelne. Polícia tam chodí, ako na hodiny klavíra. Poisťovne musia mať naozaj radosť,” uviedol.

Aký máte názor vy? Zažili ste kolíznu situáciu, alebo nehodu, ku ktorej došlo v dôsledku nepokosenej trávy a zhoršeného výhľadu? Pošlite nám tip na info@zilinak.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu