AKTUÁLNE: Na území Žilinského kraja husto sneží, viaceré cesty začínajú byť šmykľavé


Foto: AKTUÁLNE: Na území Žilinského kraja husto sneží, viaceré cesty začínajú byť šmykľavé Foto: KR PZ Žilina

Územie Žilinského kraja zasiahli dnes 30. novembra snehové prehánky. Už od skorých ranných hodín zaznamenávajú v rôznych častiach kraja šmykľavé cesty. Polícia aktuálne uzavrela pre vozidlá nad 10 metrov z dôvodu zlého počasia horský priechod Donovaly.

Obmedzená premávka je aj na ceste prvej triedy I/70 v úseku Párnica - Kraľovany, kde vozovku blokujú skrížené kamióny. Na mieste sú hliadky polície a vozidlá vykonávajúce údržbu ciest.

Motoristi by mali v aktuálnom počasí zvýšiť pozornosť, plne sa venovať vedeniu svojho vozidla a používať správne osvetlenie. Časť vodičov zvykne jazdiť aj napriek zhoršenej viditeľnosti na LED dennom svietení, ktoré v mnohých prípadoch svieti slabo a iba na prednej strane automobilu.

Aktualizácia 16:35 hod.

Na ceste prvej triedy I/70 pri obci Istebné (okres Dolný Kubín) došlo k dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel a kamióna so zranením účastníkov. Cesta je momentálne neprejazdná.


Aktualizácia 17:20 hod.

Cesta prvej triedy I/59 cez Donovaly bola pre poveternostné podmienky uzatvorená pre nákladnú aj osobnú dopravu. Čas uzatvorenia je odhadovaný na jednu až dve hodiny.

Aktualizácia 18:45 hod.

V okrese Čadca je na diaľnici D3 v smere od hraničného priechodu Svrčinovec kolóna dlhá 5 kilometrov. Diaľnica je momentálne neprejazdná, tunel Horelica sa uzatvára, premávka je vedená po starej ceste.

Situáciu na cestách v kraji ďalej monitorujeme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu