V Považskom Chlmci začnú od pondelka budovať kanalizáciu, niektoré ulice budú neprejazdné


Foto: V Považskom Chlmci začnú od pondelka budovať kanalizáciu, niektoré ulice budú neprejazdné

V auguste informovali Severoslovenské vodárne a kanalizácie a. s. Žilina a mesto Žilina o spoločnej dohode na vybudovaní splaškovej kanalizácie v žilinskej mestskej časti Považský Chlmec. Na financovaní stavby za 2,5 milióna eur sa bude mesto podieľať približne dvoma pätinami. 

Stavbu zrealizuje VS-C Považský Chlmec VODOHOSPODÁRSKE STAVBY, a.s. – vedúci člen, práce začínajú už od budúceho pondelka. Stavebné práce potrvajú približne 10 mesiacov. Novovybudovaná kanalizácia s dĺžkou asi 1,8 kilometra a takmer 500-metrový kanalizačný výtlak sa napojí na zrealizovanú kanalizačnú sieť vybudovanú v I. etape stavby. 

„Severoslovenské vodárne a kanalizácie a. s. Žilina oznamujú, že v pondelok 14. septembra sa od 8.00 hod. začne s frézovaním ulíc Hlavná cesta, Nižedvorská, Horská, Požiarnická  a Zúbekova z dôvodu prípravných prác na II. etape stavby Považský Chlmec - stoková sieť. V utorok 15. septembra sa z dôvodu štátneho sviatku sa stavebné práce nebudú vykonávať. S výkopovými prácami sa začne v stredu 16. septembra na ulici Požiarnická, Hlavná cesta od čerpacej stanice pri Kysuci smerom k ulici Nižedvorská,“ informuje hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Stavenisko bolo zhotoviteľovi prác odovzdané už 7. septembra a tento týždeň bolo vydané povolenie na zvláštne užívanie ciest (rozkopávkové povolenie) a povolenie na uzávierku miestnych komunikácií. Práce budú prebiehať denne od 7:00 do 17:00 hod., kedy budú ulice neprejazdné. Po ukončení prác, v rámci dňa, bude zabezpečený prejazd áut. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu