Nadácia ŽSK pomôže ďalším obyvateľom kraja, žiadosti je možné podávať do 10. marca


Foto: Nadácia ŽSK pomôže ďalším obyvateľom kraja, žiadosti je možné podávať do 10. marca Foto: ilustračné - Žilinský samosprávny kraj

V minulom roku podporila Nadácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) 54 žiadateľov sumou 24 700 eur. Týmto nástrojom pomáha župa jednotlivcom, párom aj rodinám v sociálnej, ekonomickej a existenciálnej núdzi.

Medzi oprávnených príjmateľov pomoci patria aj ľudia, ktorí sa v dôsledku živelnej pohromy, závažného a náhleho ochorenia alebo tragickej životnej udalosti nemôžu realizovať v riadnom sociálnom prostredí.

O finančnú podporu môžu požiadať aj živitelia rodín so zníženou pracovnou schopnosťou, fyzickým alebo psychickým hendikepom. Vo 4. kole výzvy môžu záujemcovia posielať žiadosti do 10. marca. Následne nadácia v priebehu šiestich týždňov rozhodne. 

 Z finančnej podpory sú vylúčené žiadosti o podporu rehabilitačných a liečebných pobytov, preplácanie zdravotných pomôcok a rehabilitačných pomôcok a úhradu liekov a výživových doplnkov nepreplácaných zdravotnými poisťovňami.


„Rozhodovanie o udelení finančnej pomoci sa realizuje na základe skúmania sociálnej a zdravotnej situácie žiadateľa, vychádza sa z údajov v popise žiadosti, prípadne z pripojenej alebo vyžiadanej dokumentácie a od uvedených kontaktných osôb. Kontrola situácie žiadateľa prebieha podľa potreby v teréne a využíva sa pomoc spolupracujúcich inštitúcií,“ spresňuje nadácia.  

Odsúhlasenie žiadostí sa bude posudzovať najmä podľa týchto kritérií a ich kombinácií 

Jednoduchý formulár a súhlas so spracovaním osobných údajov je dostupný na stránke www.nadaciazsk.sk/pomozeme/ alebo žiadatelia môžu zavolať  t.číslo 09483863420948911223, prípadne napísať mail: nadacia@zilinskazupa.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu