FOTO: Do Žiliny dorazil interaktívny protidrogový vlak Revolution Train


 FOTO: Do Žiliny dorazil interaktívny protidrogový vlak Revolution Train
Galéria: 22 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Interaktívny zážitkový program zameraný na prevenciu proti drogám ponúka vlak Revolution Train, ktorý v rámci svojho jesenného slovenského turné zastavil dnes aj na železničnej stanici v Žiline - presnejšie na ulici P.O.Hviezdoslava na koľaji oproti spoločnosti Ryba Žilina.

Počas dvoch dní od 15. do 16. októbra sa žiaci zo základných a stredných škôl zúčastnia na osvetovom programe v šiestich špeciálne upravených vagónoch so štyrmi kinosálami a ôsmimi interaktívnymi miestnosťami.

Protidrogové aktivity vo vlaku zaujímavou formou predstavujú mechanizmy, prostredníctvom ktorých vzniká závislosť až po dôsledky, ktoré závislému na drogách spôsobí. Návštevníci si môžu pozrieť reálny príbeh drogovo závislého, ktorý cez množstvo emotívnych situácií vytvára priestor na premýšľanie o nebezpečenstve legálnych a nelegálnych drog.


Program trvá 90 minút a je určený pre školské skupinky od 12 do 17 rokov v dopoludňajšom čase od 8.00 do 14.20 hodiny a pre širokú verejnosť od 10 rokov v popoludňajšom termíne od 15.30 do 18.00 hodiny. Vstup je bezplatný. 

„Počet študentov, ktorí drogy vyskúšali či ich aktívne užívajú, je každý rok väčší. Mesto Žilina preto víta projekt Revolution Train, keďže podľa ohlasov z minulých rokov vieme, že takáto forma protidrogovej prevencie je pre žiakov naozaj zaujímavá,“ povedala viceprimátorka Žiliny Barbora Birnerová. 

Mesto Žilina v spolupráci s Nadačným fondom Nové Česko zorganizovalo aktivity Revolution Train už po druhýkrát s finančnou podporou takmer 9 300 eur. Protidrogový vlak si na jeho ceste v kraji pozrú aj žiaci v Žiline, Čadci, Martine, Tvrdošíne a v Trstenej. Vlak zastavil už vo viac ako 150 mestách na Slovensku, v Českej republike, v Nemecku a navštívilo ho vyše 150-tisíc ľudí. 

Protidrogový vlak sa nachádza na koľajisku na ulici P. O. Hviezdoslava.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina