25-ročný vodič z Kysuckého Nového Mesta, ktorý búral do áut v Žiline, jazdil pod vplyvom pervitínu


Foto: 25-ročný vodič z Kysuckého Nového Mesta, ktorý búral do áut v Žiline, jazdil pod vplyvom pervitínu

V sobotu 26. januára vyčíňal v Žiline nebezpečný vodič, ktorý sa na striebornej Audi s evidenčnými číslami okresu Kysucké Nové Mesto rútil ulicami vysokou rýchlosťou. Muž jazdil v protismere, nerešpektoval svetelnú signalizáciu a búral do áut na ceste. Svedkovia, ktorí videli mladíka za volantom uvádzali, že vyzeral byť pod vplyvom alkoholu alebo drog. 

Nebezpečne jazdiace vozidlo nabúralo najskôr na Štefánikovej ulici do áut značky Škoda a KIA. Následne bola hlásená ďalšia zrážka na Mostnej ulici, kde pri zastávke SAD Bernolákova došlo k stretu s vozidlom značky Toyota. Vodič pokračoval v jazde ďalej a na ulici Vysokoškolákov pri plavárni nabúral ďalšie dve vozidlá Suzuki a KIA.

Striebornú Audi hlásili viacerí vodiči v Žiline, ktorí upozorňovali na nebezpečný spôsob jazdy, nerešpektovanie predpisov a ohrozovanie ostatných účastníkov premávky. Policajtom sa podarilo vodiča dolapiť až v areáli predajne Merkury Market, kde vošiel do slepej uličky.

Polícia v Žiline už má v rukách výsledky expertízy aj posudok súdneho znalca. Ten skonštatoval, že 25-ročný Martin z Kysuckého Nového Mesta ohrozoval ľudí v Žiline pod vplyvom pervitínu.


„Súdny znalec v znaleckom posudku konštatoval koncentráciu metamfetamínu v krvi obvineného vo výške 0,151 mg/ml. Koncentráciu je možné považovať za stredne vysokú a orientačne ju pripodobniť k stavu ľahkého stupňa opitosti,“ uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Voči mladému vodičovi bolo pôvodne vznesené obvinenie zo všeobecného ohrozenia. V súčasnosti je obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, kde mu hrozia 2 roky väzenia. Na rozhodnutie súdu si 25-ročný Martin počká vo väzbe.

Video z policajnej naháňačky v januári v Žiline


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu