VIDEO: Vodiči na Vlčincoch ignorujú prikázaný smer a ohrozujú iných aj napriek častým kontrolám


Foto: VIDEO: Vodiči na Vlčincoch ignorujú prikázaný smer a ohrozujú iných aj napriek častým kontrolám

Ulica Obežná na sídlisku Vlčince je od apríla 2016 obojsmerná. V súvislosti s touto zmenou organizácie dopravy sa pristúpilo k zmenám aj v nadväzujúcej križovatke pri gymnáziu Varšavská. Pred zobojsmernením bolo umožnené odbočovať od Obežnej ulice vľavo, smerom k základnej škole Martinská. Podľa nového vodorovného a zvislého dopravného značenia je však prikázaný smer jazdy rovno, smerom na ulicu Matice Slovenskej.

Kontrolu nad dodržiavaním tohto značenia vykonáva námatkovo Mestská polícia Žilina. Hliadka stojaca pri základnej škole pokutuje nezodpovedných vodičov, ktorým sa nechce prejsť o pár metrov ďalej a odbočiť v mieste, kde je to dovolené. V čase dopravnej špičky jazdí týmto úsekom množstvo áut a vznikajú tak kolízne situácie, pri ktorých si vodiči často zanadávajú. 

Väčšina z incidentov sa zaobíde bez zrážky, ale sú známe aj prípady, kedy došlo k nárazom a väčším škodám. Autá bývali niekedy odhodené na tráve mimo cesty či dokonca prevrátené na boku či streche. Denne vedome ignoruje dopravné značenie niekoľko desiatok šoférov, niektorí odídu s pokutou, iní majú šťastie a na hliadku nenatrafia.



Vodiči, ktorí touto trasou jazdia pravidelne, by uvítali osadenie oddeľovacích prahov. Vďaka nim by už autá z Obežnej nemali možnosť odbočovať vľavo a predišlo by sa zbytočným nebezpečným situáciám.

„Myslím si, že oddeľovače by zabránili odbočovaniu a bolo by to účinnejšie ako neustále ukladanie pokút. Niektorí sú totiž nepoučiteľní a arogantní. Aj keď ľudia dostanú 20 eurový blok od mestského policajta, na druhý deň tam odbočia znova, akurát si dávajú pozor, či tam stojí hliadka. Mám s tým osobnú skúsenosť,“ opisuje Dušan z Vlčiniec.

Mesto by v tomto prípade malo zabezpečiť také opatrenia, aby predišlo podobným prípadom a zvýšilo bezpečnosť. Naposledy došlo v tomto mieste k vážnej nehode minulý rok na jar. Vtedy museli zasahovať všetky záchranné zložky.

Galéria: 13 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu