Fanúšikom MsHK Žilina nebol v Banskej Bystrici umožnený vstup na štadión


Foto: Fanúšikom MsHK Žilina nebol v Banskej Bystrici umožnený vstup na štadión

Odhadom 200 priaznivcov hokejového klubu MsHK DOXXbet Žilina dnes vycestovalo do Banskej Bystrice, kde chceli sledovať zápas 35. kola hokejovej Tipsport Ligy proti HC 05 iClinic Banská Bystrica. Vstup im však z doposiaľ neznámych dôvodov nebol umožnený. Napriek tomu však kuriózne do celkovej návštevnosti započítali organizátori aj Žilinčanov, ktorí si lístky zakúpili.

“Takmer dve hodiny po vystúpení z vlaku sme mrzli v Banskej Bystrici, teplota je -10 stupňov. Ak to vedeniu klubu z Bystrice nevadí, že nechá odhadom 200-250 ľudí vonku mrznúť v takej zime a bez vysvetlenia, potom sa nečudujme, že to s návštevnosťou na hokeji vyzerá takto,” uviedol k situácii fanúšik Roman, ktorý sa nachádzal priamo na mieste.

Klub sa postavil za svojich priaznivcov, zachová sa rovnako voči hosťujúcim fanúšikom

Za svojich fanúšikov sa MsHK Žilina postavil a už stihol vydať prehlásenie, na základe ktorého neumožní vstup na žilinský štadión hosťujúcim priaznivcom. V prípade klubu z Banskej Bystrice nebude vstup umožnený ani vedeniu HC 05 iClinic. “Vzhľadom na tieto okolnosti vedenie klubu s účinnosťou od dnešného dňa neumožní vstup fanúšikom hosťujúcich klubov na žilinský štadión, rovnako nebude umožnený vstup ani vedeniu HC 05 iClinic Banská Bystrica. Je nám veľmi ľúto, že avizovaná snaha Richarda Lintnera o zvýšenie návštevnosti zápasov neplatí na všetkých zimných štadiónoch rovnako. Ďakujeme za pochopenie,” uvádza klub vo svojom vyjadrení.

Tento problém pritom v Banskej Bystrici nie je nový, už v minulosti neboli vpustení hosťujúci návštevníci Nitry. Na sociálnych sietiach sa fanúšikovia zhodujú, že problémom je malý sektor pre hostí. Zástupcovia ultras zo Žiliny podľa vlastných slov komunikovali s vedením už dva týždne vopred a pripravený rozšírený sektor potvrdila aj polícia. Až tesne pred zápasom odmietlo vedenie klubu z Bystrice dať lístky približne dvom stovkám fanúšikov zo Žiliny.


Aktualizácia 21:15

Jeden z fanúšikov prítomných na zápase zverejnil na sociálnej sieti fotografiu sektoru, ktorý bol pre návštevníkov zo Žiliny pripravený. Oproti štandardnému sektoru v iných zápasoch bol tento sektor rozšírený, preto sa dotyčný domnieva, že dôvod nevpustenia bol iný ako nedostatočná kapacita sektoru.



Pozrite si zostrih zo zápasu




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu