Mestskí policajti zadržali muža s 1,96 promile, ktorý autom nabúral do lavičky na Mariánskom námestí


Foto: Mestskí policajti zadržali muža s 1,96 promile, ktorý autom nabúral do lavičky na Mariánskom námestí Foto: ilustračné

Mestskí policajti upozornili majiteľa automobilu s prívesom, ktorý bol odparkovaný v centre Žiliny, že prekáža prejazdu ďalších vozidiel a vyzvali ho na preparkovanie. Napriek tomu, že majiteľ podľa našich informácií namietal s tým, že preparkovať vozidlo z dôvodu požitia alkoholu nemôže, napokon sa o to pokúsil.

Návštevník sa snažil s vozidlom a prívesným vozíkom otočiť, následkom čoho narazil do lavičky umiestnenej na Mariánskom námestí. Počas otáčania sa podľa našich informácií šiel opakovane presvedčiť, koľko miesta mu na cúvanie zostáva.

Po náraze policajti muža vyzvali, aby zotrval na mieste do príchodu hliadky štátnej polície. Dôvodom bolo podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu. Muž nerešpektoval výzvu mestských policajtov a z miesta sa pokúsil utiecť.

Hliadka ho po niekoľkých metroch dostihla a za použitia viacerých donucovacích prostriedkov ako hmaty, chvaty a putá bol následne zaistený. U policajtov vzniklo podozrenie, že muž spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Následná dychová skúška toto podozrenie potvrdia.


„Po príchode hliadky PZ SR na miesto bolo zistené, že sa jedná o Františka B. Menovaný sa podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom 0,94 mg/l, čo predstavuje celkom 1,96 promile,“ informuje mestská polícia v o svojej správe.

Na základe týchto skutočností si ďalšie riešenie prípadu prevzala hliadka OO PZ Žilina - západ. Muž po incidente skončil v cele a teraz ho čaká obvinenie. „Je nesporné, že bol pod vplyvom, no páni policajti mohli a podľa nás aj mali tejto situácii predísť,“ dodáva čitateľka Veronika, ktorá bola priamo na mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina