Muž vošiel na plaváreň v Žiline počas súťaže, skočil do bazéna oblečený a skončil na psychiatrii


Foto: Muž vošiel na plaváreň v Žiline počas súťaže, skočil do bazéna oblečený a skončil na psychiatrii Foto: ilustračné

Na žilinskej mestskej plavárni došlo v minulom týždni ku kurióznej a miestami až nebezpečnej situácii. Počas konania plaveckej súťaže vošiel do priestorov plavárne neznámy muž, ktorý následne po tom, ako prešiel cez šatne a sprchy, skočil do bazéna oblečený. Pracovníčka plavárne ihneď kontaktovala mestskú políciu. 

Neznámy muž údajne na výzvy, aby bazén a priestory plavárne opustil, reagoval zmätene až agresívne, pričom pri náhlom otvorení jedných dverí spôsobil nič netušiacej účastníčke plaveckého preteku zo Senca úder do hlavy. Otec maloletej bol poučený o možnosti riešenia veci v priestupkovom resp. trestnoprávnom konaní. Najskôr však ihneď odišiel s dcérou na lekárske ošetrenie do žilinskej nemocnice.

„Vyvedený muž bol stotožnený, jednalo sa Tomáša V., bytom Žilina.  Menovaný bol prevezený do miesta bydliska a z bezpečného hľadiska mu boli nasadené donucovacie prostriedky - putá. Po vyjasnení situácie a vzhľadom na zdravotný stav menovaného (zmätenosť, vyhrážanie sa samovraždou resp. sebapoškodzovaním), mu bola telefonicky privolaná RZP,“ informuje mestská polícia vo svojej správe.

Posádka vozidla záchrannej služby musela muža za asistencie hliadky mestskej polície previezť na lekárske vyšetrenie. Následne bol muž hospitalizovaný na psychiatrickú liečebňu v nemocnici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina