Aj v Žilinskej Lehote už plne funguje nové verejné osvetlenie


Foto: Aj v Žilinskej Lehote už plne funguje nové verejné osvetlenie

Žilina 29. 10. 2014 – Vo viacerých mestských častiach a na niektorých uliciach v centre mesta Žilina prebieha rozsiahla modernizácia verejného osvetlenia. V rámci obnovy osvetlenia sa dnes po zotmení uskutočnila kontrola svietivosti v mestskej časti Žilinská Lehota za účasti primátora mesta Žilina Igora Chomu, riaditeľa Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o. Jána Barienčíka a zástupcu spoločnosti Siemens s.r.o. Jána Garbiera, ktorá je zhotoviteľom tohto projektu.

Mesto začalo s modernizáciou verejného osvetlenia od pondelka od 8. septembra 2014. V priebehu deviatich týždňov bude vymenených 1 117 ks svietidiel. Kompletná modernizácia prebehne v mestských častiach Zádubnie, Trnové, Rosinky, Strážov, Bytčica, Mojšová Lúčka, Žilinská Lehota, Budatín a na uliciach: Hlboká cesta, Malý Diel, Na Šefranici, Bratislavská ulica, Pri Rajčanke, Stárkova ulica, Studničky a Uhoľná ulica. V rámci celého mesta budú realizované ďalšie výmeny svietidiel. Celková cena modernizácie je 428 000 €. Zhotoviteľom diela je spoločnosť Siemens s.r.o.

„Ako sme už verejnosť informovali v septembri, vo viacerých mestských častiach a na niektorých uliciach v centre mesta sa vymenia všetky svietidlá, ktoré sú v zlom technickom stave a sú zastarané. Vďaka tejto komplexnej modernizácii dôjde u vymenených svietidiel aj k výraznému zníženiu spotreby elektrickej energie o viac ako 50 %, čím ušetríme nemalú sumu v mestskom rozpočte, viac ako 62 000 € za rok. Ďalším prínosom pre občanov je nielen lepšia viditeľnosť, ale aj zvýšenú bezpečnosť na uliciach,“ skonštatoval primátor mesta Žilina Igor Choma.

V ďalšej etape je pripravená modernizácia verejného osvetlenia v mestských častiach Vranie, Považský Chlmec a Zástranie, ktoré budú financované prostredníctvom Operačného programu „Konkurencieschopnosť a hospodársky rast“ a vymenených bude viac ako 330 ks svietidiel. Následne budú vykonávané všetky revízie a skúšobná prevádzka.

zdroj: TS Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu