Županka príde zajtra do práce na bicykli až z Terchovej, podporí podujatie Od Tatier k Dunaju


Foto: Županka príde zajtra do práce na bicykli až z Terchovej, podporí podujatie Od Tatier k Dunaju Foto: ilustračné

Žilinská županka Erika Jurinová zažije zajtra netradičnú cestu do práce, absolvuje ju totiž z Terchovej na bicykli. Týmto gestom sa pripojí už k štvrtému ročníku podujatia Od Tatier k Dunaju, v rámci ktorého pacienti so sklerózou multiplex putujú po celom Slovensku. Druhá etapa začína v Dolnom Kubíne.

Počas šiestich dní prejdú účastníci 456 kilometrov, županka sa k pelotónu pripojí v Terchovej, odkiaľ spoločne prebicyklujú na Úrad Žilinského samosprávneho kraja. K veľkej charitatívnej akcii sa pridá aj podpredseda ŽSK Peter Weber a ďalší zamestnanci či poslanci zastupiteľstva ŽSK.

Počas dňa bude v župnom úrade k dispozícií aj špeciálny oblek, ktorý imituje prejavy choroby skleróza multiplex a bude možné si ho vyskúšať. Pre účastníkov cykloakcie je v úrade pripravené občerstvenie a uvoľňujúce masáže.


Podujatie Od Tatier k Dunaju na bicykloch aj napriek skleróze multiplex odštartalo v pondelok 21. mája na Štrbskom plese. Pelotón už počas tohto dňa prejde do Žilinského kraja a zastaví aj v Liptovskej Kokave, Liptovskom Mikuláši, v kúpeľnej dvorane Lúčky a prvý etapový deň zakončí v Dolnom Kubíne.

Zastávkami počas utorka 22. mája budú v našom kraji Terchová a Úrad ŽSK v Žiline. Pelotón následne pokračuje do Považskej Bystrice a cez Trenčín, Nitru a Trnavu by mal v sobotu 26.5.2018 doraziť do Bratislavy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu