V priestoroch IMPA Žilina sa konalo oblastné kolo súťaže žiakov Autoopravár Junior 2018


Foto: V priestoroch IMPA Žilina sa konalo oblastné kolo súťaže žiakov Autoopravár Junior 2018
Galéria: 20 fotiek

Na Slovensku sa koná v poradí 19. ročník súťaže o najlepšieho autoopravára juniora. Aktuálny ročník súťaže vyhlásil Cech predajcov a autoservisov SR pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Hlavným cieľom je propagácia remesla medzi širokou verejnosťou a prepojenie zamestnávateľov so školami.

„Súťaž AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 ponúka žiakom stredných odborných škôl jedinečnú príležitosť zmerať si svoje sily a otestovať vedomosti, ktoré nadobudli či už v škole alebo u svojho zamestnávateľa, s budúcimi kolegami, získať cenné skúsenosti, nové vedomosti a v neposlednom rade možnosť vyhrať hodnotné ceny, ktoré venujú partneri súťaže,“ informuje organizátor súťaže.

Do školského kola sa zapojilo 45 stredných škôl s celkovým počtom 880 žiakov. Prvá finálová časť súťaže sa bude konať priamo u zamestnávateľa v priestoroch Školiaceho strediska ŠKODA Auto a.s. Nitra, a druhá časť v spoločnosti JL spol. s.r.o. Bratislava. Víťazi budú vyhlásení 26. apríla, na Autosalóne 2018 v Incheba EXPO CLUB Bratislava.

Súťaž je určená pre žiakov 3. ročníka stredných odborných škôl a je rozdelená do troch kategórií:

  • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 - mechanik a elektrikár
  • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 - lakovník
  • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 - karosár

V aktuálnom ročníku súťaže prišli organizátori s novinkou. Súťažiaci oproti uplynulým rokom nevykonávajú testy v školách, ale priamo u zamestnávateľov. Svoje kvality si tak študenti otestujú v reálnych pracovných podmienkach. V Žiline sa takéto oblastné kolo uskutočnilo v priestoroch autorizovaného predajcu vozidiel značky Škoda - v prevádzke IMPA Žilina.


Galéria: 20 fotiek

Kým jedna časť žiakov písala teoretický test, druhá časť sa v určenom čase postupne striedala na jednotlivých pracoviskách. Tam všetci ukázali svoje znalosti a schopnosti pri riešení úloh v diagnostike chýb a ich následnom odstránení, vykonávaní jednoduchých opráv, údržbe, či stanovení vhodných technologických postupov.

Na praktické zručnosti súťažiacich bude zamerané aj celoslovenské finále, To sa bude konať v dňoch 25. - 26. apríla 2018 a preverovanie zručností a vedomostí žiakov v ňom prebehne pod odborným dohľadom.

Víťazi oblastného kola:

  1. Juraj Ondrášek - SOŠ, J. Robotníka, Žilina 
  2. Richard Ballo - SOŠ, Ružomberok
  3. Partik Paulík - SOŠ, Čadca

Informácie o súťaži nájdete na http://www.autoopravarjunior.sk/.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu