AKTUÁLNE: Hlavný kontrolór mesta Žilina Peter Miko sa vzdal k 1. máju funkcie


Foto: AKTUÁLNE: Hlavný kontrolór mesta Žilina Peter Miko sa vzdal k 1. máju funkcie Foto: Žilina - mesto s tvárou

Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline informoval poslancov hlavný kontrolór mesta Žilina o vzdaní sa funkcie k 1. máju 2018. Možné dôvody naznačil Peter Miko pri predkladaní informatívnej správy, vo svojom prejave zároveň poďakoval poslancom, predstaviteľom mesta Žilina aj jeho zamestnancom, s ktorými spolupracoval.

„Považujem za správne, že keď máme iné názory, vieme si ich vydiskutovať a nájsť spoločné riešenia, to je tá hybná sila, ktorá to posúva dopredu. Chcel by som poďakovať aj vedúcim predstaviteľom mesta a jeho zamestnancom za doterajšiu spoluprácu. To, že v poslednom období som mal iné názory na niektoré pracovné veci je celkom normálne, ale spôsob, akým sa to dialo, bol pre mňa neprijateľný. Preto som sa rozhodol takto,“ uviedol Peter Miko priamo na zastupiteľstve.

Za jeho prácu poďakoval kontrolórovi aj primátor Žiliny, ktorý uviedol, že nerozumie narážke z prejavu Petra Mika: „Nerozumiem, prečo sa zmieňuje médiám, že končí pre nezhody s vedením mesta. Jeho rozhodnutie akceptujem, nakoľko nemám ani inú možnosť. Na ďalšom riadnom zasadnutí budem predkladať návrh na vyhlásenie voľby nového hlavného kontrolóra. Pán kontrolór, ďakujem za všetku prácu, ktorú ste pre mesto Žilina odviedli,“ dodal Igor Choma.


To, v čom mohol byť problém, naznačil poslanec Ľubomír Bechný. „Viem, že boli problémy so sťahovaním a s odmenami pre pracovníkov - teda zvýšenie miezd pre pracovníkov kontroly,“ dodal Bechný. To následne potvrdil aj Peter Miko, ktorý sa vyjadril aj k žiadostiam viacerých poslancov o prehodnotenie jeho rozhodnutia a zotrvaní na poste hlavného kontrolóra:

„Je mi to ľúto, lebo práca kontrolórov je náročná a zodpovedná. Keď mi pán primátor povedal, že sa definitívne sťahujeme, oznámil som mu, že odídem. Čo sa týka toho, že som sa rozhodol vzdať, je to definitívne stanovisko. Pokiaľ ma niekto osloví, veľmi ochotne pomôžem. Videli ste veľmi dobre, aká je zadĺženosť mesta,“ dodal Miko s tým, že nechce po sebe spáliť mosty a osud mesta mu nie je ľahostajný.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu