26-ročný Tomáš si v Bratislave zadovážil metamfetamín za 4 000 eur, hrozí mu 15 rokov väzenia


Foto: 26-ročný Tomáš si v Bratislave zadovážil metamfetamín za 4 000 eur, hrozí mu 15 rokov väzenia
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Vo štvrtok 14. decembra 2017 vykonala liptovskomikulášska a žilinská polícia v meste Liptovský Mikuláš policajnú akciu. Počas večerného zásahu skončil v rukách mužov zákona 26-ročný Tomáš z Liptovského Mikuláša. Na základe operatívnych informácií polícia zistila, že mladý muž v uvedený deň vycestoval do Bratislavy, kde si od presne nezistenej osoby zadovážil kryštalickú látku bielej farby. Tú následne priviezol do mesta Liptovský Mikuláš.

Igelitové vrecko s obsahom 80,40 gramov kryštalickej látky bolo nájdené u Tomáša pri osobnej prehliadke. Zaistená látka bola podrobená predbežnej kriminalistickej expertíze, na základe ktorej bola v látke potvrdená prítomnosť účinnej látky metamfetamínu.

„Zaistené množstvo látky predbežne zodpovedá minimálne 475 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Minimálna hodnota zaistenej látky na čiernom trhu je viac ako 4 000 eur,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Vyšetrovateľ OR PZ Liptovskom Mikuláši obvinil 26-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval aj podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby.

Mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina