Polícia chytila dílerov, žene a mladému mužovi hrozí za množstvo marihuany väzenie


Foto: Polícia chytila dílerov, žene a mladému mužovi hrozí za množstvo marihuany väzenie
Galéria: 4 fotky

V rukách liptovskomikulášskych policajtov skončila v uplynulých dňoch 39 ročná žena z Liptovského Mikuláša a 21 ročný mladík z Ružomberka. Dvojicu prepravujúcu sa na motorovom vozidle Opel Corsa, zastavili na základe operatívnych informácií policajti v utorok 15. augusta v Liptovskom Mikuláši. Žena policajtom dobrovoľne vydala igelitovú tašku, v ktorej bola zelená sušina a dve drtičky.

Počas prehliadky vozidla 21 ročný mladík, ktorý vozidlo šoféroval  policajtom dobrovoľne vydal ruksak, v ktorom mal sklenenú fľašu o objeme 0,7 litra a kovovú krabičku s obsahom zelenej sušiny. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy zaistený rastlinný materiál u oboch podozrivých vykazuje znaky rastliny rodu Canabis a zo zaisteného množstva látky by bolo možné vyrobiť 1303 až 3907 obvykle jednorazovych dávok drogy.

Žene hrozí 10 rokov za mrežami, mladík môže dostať päťročný trest


Vyšetrovateľ 39 ročnú ženu obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a 21 ročného mladíka obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Obvinenej žene hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov a obvinenému mladíkovi trest až na päť rokov. Stíhaní sú na slobode.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu