MsHK Žilina vstupuje do novej sezóny so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami


Foto: MsHK Žilina vstupuje do novej sezóny so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami

Už dnes začína prípravnú fázu novej extraligovej sezóny hokejový klub MsHK Žilina, na zimnom štadióne odohrá o 17:00 hod. prvý prípravný zápas proti HSC Csíkszereda. Vstup na dnešný duel je bezplatný, vedenie klubu tak vyhovelo podnetom fanúšikov, ktorým sa nepozdávalo pôvodné vstupné vo výške 3€.

Do novej sezóny vstupujú Vlci aj so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami, ktoré musel klub zaviesť aj v náväznosti na incidenty v uplynulej sezóne. Fanúšikovia navyše neuvidia prvé tri domáce zápasy ako súčasť trestu od Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH).

Permanentkári majú v rámci kompenzácie vstup na všetky domáce prípravné zápas zadarmo, a to vrátane duelov Vyšehrad Cup-u. Ten prebehne v Tipsport aréne v dňoch 22. augusta až 29. aguusta 2017.

Tri úvodné zápasy bez divákov, zákaz pitia nápojov v hľadisku


„V prvom rade mi je veľmi ľúto, že naši verní fanúšikovia budú mierne sklamaní. Vzľadom na minuloročné výtržnosti v našej Tipsport Aréne rozhodla disciplinárka o treste. Prvé tri domáce zápasy v novej sezóne (Poprad, Nitra, Trenčín) odohráme bez divákov. Voči tomuto rozhodnutiu sa nedá odvolať, musíme ho len akceptovať,“ uviedol v rozhovore pre klubový web športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek.

Ako ďalej spresnil, nové opatrenia sa týkajú aj fanúšikov na štadióne. Od novej sezóny nebude možné piť nápoje na tribúne, keďže v minulej sezóne riešila DK SZĽH aj ich vhadzovanie na ľadovú plochu.

„Zvolili sme radikálne opatrenia už od prípravných zápasov, keď bude platiť zákaz pitia nápojov na tribúne. Jedlo áno, nápoje všetkého druhu nie. Na chodbách nainštalujeme viditeľné časomery, ktoré budú odpočítať čas do začiatku nasledujúcej tretiny,“
dodal Valášek s tým, že celkové náklady na zvýšené bezpečnostné opatrenia stáli klub viac než 30-tisíc eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MsHK Žilina