Pozor na ďalšie podvodné čísla, tentokrát volajú z krajiny Burundi


Foto: Pozor na ďalšie podvodné čísla, tentokrát volajú z krajiny Burundi

Pred necelými dvomi mesiacmi sa na Slovensku objavili prípady, kedy začali ľuďom prezváňať rôzne neznáme čísla zo Somálska. Ako prvý o tom informoval mobilný operátor Orange, ktorý vtedy zároveň odporúčal, aby ľudia nedvíhali žiadne neznáme zahraničné čísla a taktiež, aby na ne spätne netelefonovali. Hovor mohol totiž stáť aj niekoľko desiatok eur.

Podobný prípad sa pravdepodobne objavil aj v posledných dňoch, kedy ľuďom na Slovensku začali prezváňať čísla s predvoľbou +257. Zatiaľ nie sú známe prípady, kedy by ľudia prišli o peniaze, počas spätného hovoru na tieto čísla, no v každom prípade buďte ostražití a informujte aj svojich blízkych a známych. Neznáme čísla pochádzajú z krajiny Burundi a jeden zo slovenských operátorov ich už dokonca aj zablokoval. Môže ísť opäť o pokus o podvod!

Vážení zákazníci, aktuálne evidujeme telefonáty z krajiny Burundi (predvoľba +257), ktoré sme zablokovali. Odporúčame Vám v prípade prezváňania z akéhokoľvek neznámeho čísla so zahraničnou predvoľbou nevolať naspäť, pravdepodobne ide o pokus o podvod. Ďakujeme za pochopenie. Vaše O2

V tejto chvíli nie je presne jasné, čo je cieľom podvodných telefonátov a ani to, aké škody už stihli podvodníci napáchať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu