Bubble Day Žilina 2014 - ako dopadol nultý ročník?


Foto: Bubble Day Žilina 2014 - ako dopadol nultý ročník?
Galéria: 16 fotiek

Bubble day v Žiline pod záštitou primátora mesta sa odohrával na Mariánskom námestí. Na podujatí sa zúčastnilo viac než 200 ľudí viacerých vekových kategórií no najmä detí.
Oficiálne otvorenie bolo prostredníctvom všetkých aktérov, ktorí tvorili samotný Bubble day a ako inak ako hromadným vypustením bublín.

Keďže toto podujatie je o ľuďoch a pre ľudí zúčastnili sa ho dvaja špeciálny hostia. Jedným z nich bol profesionálny bublinár Matej Kodeš, ktorý je držiteľom viacerých ocenení a rekordov, ako napríklad uzavretie 214 ľudí do bubliny či uzavretie kamiónu do bubliny. Na námestí predviedol dych vyrážajúcu show: bol to bublinový kolotoč, levitujúce bubliny či horľavá ruka. Počas podujatia si mali možnosť účastníci vyskúšať uzavretie do bubliny či výrobu veľkých bublín.

Námestím prúdila dobrá nálada nadšenie a úsmev. Druhým hosťom Bubble day 2014 bol človek, ktorého možno nazvať ako srdce Žiliny, pretože práve vďaka nemu dostávajú chladné steny dušu a mesto príbeh. Bol to pán harmonikár Ľudovít Jonáš, ktorý v deň podujatia oslavoval svoje meniny. Bubble day bol priestor ako mu darovať energiu, rytmus a nadšenie, ktoré on každodenne dáva nám. Všetci návštevníci Bubble day sa opäť na moment zastavili aby mu zaspievali všetko najlepšie, bolo to priam kúzelné.
Koniec podujatia bol v znamení pochodu z Mariánskeho námestie na Hlinkové, kde okrem hromadného vypustenia bublín nechýbal potlesk a nadšenie.

Cieľom podujatia bolo na okamih zastaviť rýchlo sa odvíjajúci život v podobe ľudí, vytvoriť emócie, ktoré postupne mesto stráca, vyčarovať úsmev na perách a spraviť zo všedného dňa ten nevšedný. Predstavte si teda deň jediný deň za posledný dva týždne kedy konečne počas celých 24 hodín svieti hrejúce slnko, námestím zurčí detský smiech a dúha maľuje úsmev na tvárach nejedného človeka. Boli to Žilinčania, návštevníci z Trenčína, Liptovského Mikuláša, Bratislavy či Bytče bola to pravá nefalšovaná energie a nadšenie počas jedného jediného dňa.

Fotografie, ktoré nájdete v prílohe, pochádzajú od VLN productions




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu