Žilinskí colníci so psom Argom našli drogy pri kontrolách od začiatku roka už v 8 prípadoch


Foto: Žilinskí colníci so psom Argom našli drogy pri kontrolách od začiatku roka už v 8 prípadoch
Galéria: 3 fotky
Foto: financnasprava.sk

Žilinskí colníci neustále vykonávajú kontroly zamerané na vyhľadávanie nelegálneho tovaru, počas ktorých sa im niekedy podarí nájsť aj drogy. Od začiatku tohto roka sa im podarilo už v ôsmich prípadoch nájsť marihuanu či pervitín. Drogy objavili v železničnej preprave, dopravných prostriedkoch na cestách ale aj v miestnom bare.

Pomocníkom žilinských colníkov je služobný pes Argo

Čuch Arga, colníckeho služobného psa, nesklame ani v prípade, že si majiteľ zabalí drogy do špeciálneho obalu alebo ich schová do hlbokých skrýš. Potvrdilo sa to vo všetkých z ôsmych prípadoch, kedy ho colníci zapojili do vyhľadávania nelegálneho tovaru.

„Argo aktívne značil miesta vo vlakoch na toalete a v cestovnom kufri ako aj vo vozidlách pod sedačkou spolujazdca a v palubnej doske, pričom najväčší úlovok mal počas spoločnej akcie s policajtmi v jednom z kysuckých barov. Argo úplne zmenil správanie, keď sa priblížil k pánskym toaletám kontrolovaného podniku. Po tom, ako sa dostal dnu, neustále značil miesta v celom priestore,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.


Colníci sa preto zamerali na dôkladnú prehliadku miestnosti. Prvé prekvapenie v podobe plastového vrecka a papierového obalu so sušenou rastlinou ich čakalo v zamaskovanom otvore stropu. Ďalšie objavili v úkryte bočnej steny, kde bola uložená biela kryštalická látka.

Pri inej kontrole pes zacítil drogy v kufri, kde bola marihuana zabalená do striebornej fólie a vložená do papierového obalu od toaletnej vody. Tri osoby prichytené pri preprave marihuany uviedli, že si ju zadovážili z Českej republiky. Ostatní sa k nadobudnutiu tovaru nevyjadrili alebo sa k nemu neprihlásili.

„Pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu si všetky prípady prevzala polícia,“ dodala hovorkyňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: financnasprava.sk