Stovky fyzických a právnických osôb dostalo rozhodnutia o poplatku za smeti elektronicky


Foto: Stovky fyzických a právnických osôb dostalo rozhodnutia o poplatku za smeti elektronicky Foto: ilustračné

Zamestnanci Mestského úradu v Žiline doručovali v termínoch od 10. marca do 26. marca 2017 do vlastných rúk rozhodnutia, ktorými mesto Žilina vyrubilo poplatok za komunálny odpad pre obdobie roka 2017. Tento poplatok musí zaplatiť každá fyzická osoba, ktorá má v Žiline trvalý alebo prechodný pobyt, alebo užíva nehnuteľnosť na území mesta.

Zaujímavosťou je, že mesto Žilina tento rok doručovalo časť rozhodnutí aj prostredníctvom elektronickej schránky Slovensko.sk, vymeraný poplatok si tam našli stovky fyzických aj právnických osôb zo Žiliny. Mesto Žilina doručilo 885 poplatníkom rozhodnutia o poplatku na rok 2017 do elektronickej schránky, z toho 489 fyzickým a 396 právnickým osobám,“ potvrdil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Náš čitateľ Jakub, ktorý už má zriadenú elektronickú schránku na Slovensko.sk a zároveň aj aktivované doručovanie, natočil na svoj blog sedinar.eu krátke video, ktorom ukázal doručené rozhodnutie. „Údaje si môžeme rovno skopírovať do internet bankingu alebo kdekoľvek potrebujeme,“ uviedol vo videu jednu z výhod čitateľ Jakub.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu