Aktuálne: Neznámy páchateľ spôsobil požiar pri Rosinskej ceste a v areáli gymnázia Varšavská


Foto: Aktuálne: Neznámy páchateľ spôsobil požiar pri Rosinskej ceste a v areáli gymnázia Varšavská
Galéria: 8 fotiek

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline informovalo dnes v čase okolo 14:50 hod. o výjazde dvoch hasičských jednotiek k požiarom suchej trávy. Miesta sa nachádzali len kúsok od seba a preto je pravdepodobné, že za nimi stojí jeden páchateľ. Suchú trávu niekto podpálil pri Rosinskej ceste, v mieste, kde ju križuje most na hlavnom ťahu cesty I/18 do Martina. Druhý požiar bol ohlásený na Obežnej ulici a len pár minút po tom, ako hasiči prijali prvý oznam. Miesta sa od seba nachádzajú necelých 100 metrov a vedie medzi nimi chodník pre peších.

Jeden z obyvateľov mestskej časti Rosinky podozrieva skupinu mladíkov z Vlčiniec, ktorí sa zdržiavajú v okolí spomínaného mosta a často tam vykrikujú. V zakladaní požiarov si pravdepodobne našli zábavku, pretože nejde o prvý prípad. Hasiči na tieto miesta absolvovali len za posledný rok asi 5 výjazdov. Vždy horí na tých istých miestach a k požiarom dochádza v poobedňajších hodinách.

Hasiči požiar zlikvidovali na oboch miestach za približne 30 minút. Na Rosinskej ceste došlo k miernemu obmedzeniu premávky, pre zaparkované hasičské auto. Väčšie zdržanie však spôsobili sami vodiči, ktorí zastavovali a sledovali zásah hasičov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu