Neznámi vandali rozsypali výplň sedacieho vaku v lesoparku, dobrovoľníci neporiadok upratali


Foto: Neznámi vandali rozsypali výplň sedacieho vaku v lesoparku, dobrovoľníci neporiadok upratali

V noci zo soboty na nedeľu 19.marca 2017 úradovali neznámy vandali v žilinskom Lesoparku. Počas víkendovej prechádzky tam totiž ľudia narazili na veľký neporiadok na vyhliadke, ktorý zostal po vysypaní výplne sedacieho vaku. Výplň tvoria drobné polystyrénové guľôčky, ktoré vietor veľmi ľahko rozfúkal po okolí.

„Nejaký dobrák doniesol na vyhliadku v Lesoparku sedací vak a urobil si polystyrénovú párty. Týmto by sme mu my, skupina náhodných okoloidúcich dobrovoľníkov, chceli “poďakovať” za takúto neopakovateľnú príležitosť ten bordel upratať... A komu doma záhadne chýba ružový vak, nech toto poďakovanie posunie svojim ratolestiam,“ píše nahnevaný čitateľ, ktorý sa podieľal na upratovaní.

Dobrovoľníkom sa podarilo neporiadok našťastie upratať, no zostali pohoršení zo správania neznámych vandalov, ktorí takto znečistili prostredie slúžiace na oddych a šport. Predpokladá sa, že mohlo ísť o mladistvé osoby, ktoré priniesli vak do lesa buď pod vplyvom alkoholu, alebo len tak “pre zábavku” a následne ho roztvorili a jeho obsah vysypali. Nebyť dobrovoľníkov, ktorí sa podujali na odpratanie neporiadku, bol by tam zostal ešte veľmi dlho. Preto im patrí veľká vďaka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu