Kde si dopriať špičkové gastronomické zážitky? Návštívte Veľké Karlovice


Foto: Kde si dopriať špičkové gastronomické zážitky? Návštívte Veľké Karlovice

Radi si doprajete gurmánske zážitky? Potom si nenechajte ujsť pestrý gurmánsky kalendár, ktorý na tento rok pripravil Spa hotel Lanterna vo Veľkých Karloviciach. Táto malebná valašská obec, ktorú nájdete kúsok za hranicami, necelú hodinu od Žiliny, vám je už pravdepodobne známa vďaka relaxačnému centru Wellness Horal alebo jesennému Karlovskému gastrofestivalu. Za skvelým jedlom si sem však môžete zájsť aj kedykoľvek počas roka.



Nechajte sa nalákať na tipy na akcie alebo si len jednoducho príďte vychutnať skvelé zážitkové menu v Spa hoteli Lanterna, ktorých ponuku obmieňajú kuchári každé dva mesiace. Na marec a apríl pripravil šéfkuchár Pavel Václavík šesťchodové Jarné menu zostavené z pokrmov, ktoré s príchodom jari doplnia telu energiu. Nechýbajú v ňom regionálne suroviny, menu je navyše celé koncipované ako bezlepkové.

V sobotu 1. apríla si môžete menu vychutnať aj s komentárom šéfkuchára a s predstavením vín za osobnej účasti majiteľa vinárstva Ilias Jířiho Iliasa. Práve vína Ilias sa exkluzívne prelínajú celým menu.



Ďalší degustačný večer sa bude konať v sobotu 8. apríla a to s hosťom - šéfkucharom Terasy U Zlaté studně Pavlom Sapíkom. Ten si špeciálne pre túto príležitosť prizval aj svojho otca, tiež vyhláseného šéfkuchára Jaroslava Sapíka. Spoločne pripravia menu o 7 chodoch v štýle staročeskej kuchyne.



Nielen šaty, ale aj vyberané správanie robia človeka. Pre tých, ktorí si chcú osviežiť znalosti pravidiel stolovania a spoločenského chovania, sa chystá na 1. máj Kurz etikety Ladislava Špačka s degustačnou večerou. Tieto akcie s bývalým hovorcom prezidenta Václava Havla sú veľmi obľúbené a bývajú dlho dopredu vypredané, na tú aktuálnu zostávajú posledné miesta.



Netradičný zážitok sľubuje tiež Oskarový večer s Jířim Menzlom, usporiadaný 2. júna na počesť a za osobnej účasti tohto popredného českého filmového režiséra. Ponesie sa v duchu ukážok z Menzlových filmov, s dôrazom na slávne filmové špeciality, ktoré hostia možu priamo ochutnať.

Kto by chcel spojiť gurmánske zážitky s relaxáciou, má k tomu v Spa hoteli Lanterna ideálne podmienky. Príjemné a štýlové prostredie korunuje hotelové wellness centrum s bazénom, saunami a bohatou ponukou masáží. Od 20. marca do konca apríla sú navyše v cene pobytu aj lekcie jógy s indickým lektorom, čo je ideálna príležitosť pre jarný “reštart” v prírode Beskyd.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok