Na Vlčincoch sa niekto pravdepodobne snaží otráviť psy, v tráve sa nachádza nemrznúca zmes


Foto: Na Vlčincoch sa niekto pravdepodobne snaží otráviť psy, v tráve sa nachádza nemrznúca zmes

„Chcel by som upozorniť na pokus o otrávenie psíkov na Vlčincoch 1, konkrétne na ulici Námestie Ľudovíta Fullu, formou nemrznúcej zmesi. Niekto ňou polieva trávu a dáva ju do zvyškov potravy. Psíčkari, dávajte si pozor,“ uviedol čitateľ Jakub, ktorého domáci miláčik má podľa výsledkov testov podozrenie práve na tento druh otravy.

Susedia si všimli podozrivú osobu, ktorá liala obsah nádoby do trávy


Veterinárne testy poukazujú na etylénglykolg, ktorý sa používa ako nemrznúca kvapalina do motorových vozidiel „Mám výsledky testov, kde bolo podozrenie na tento druh otravy vzhľadom na symptómy a anamnézu. Bohužiaľ sme si skutočnosti spojili príliš neskoro, to znamená, že už prebehlo 24 hodín a teda je etylenglukanol v krvi nevyspytateľný,“ spresnil čitateľ Jakub

Podozrivé vylievanie kvapaliny si všimli aj susedia, bez dôkazov však polícia nemôže konať. „Dôvodné podozrenie máme vzhľadom na to, že susedia videli podozrivú osobu vylievať takúto nádobu do trávy pri paneláku. Aj keby podozrenie veterinárky nebolo správne, takéto konanie je nebezpečné kvôli malým deťom. Kontaktovali sme aj políciu, ale tam uviedli, že bez dôkazov nemôžu nič,“ uzavrel čitateľ.

Ak ste svedkami podobného činu, kontaktujte mestskú alebo štátnu políciu na známych telefónnych číslach 158, resp. 159.

Aktualizácia 7.11. o stanovisko Mestskej polície Žilina


Na základe sťažnosti od viacerých obyvateľov sme zisťovali, či má MP Žilina v mieste umiestnené kamery, a takisto to, či niekto nahlásil takéto konanie. „Rozmiestnenie kamier nezverejňujeme z taktických dôvodov. Takýto skutok MP Žilina nezaznamenala, ani sme nedostali podnet od žiadneho občana,“ uviedol zástupca náčelníka MP Žilina Peter Mišejka.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu