O kúpu bývalého primátorského Mercedesu S500 prejavili záujem 3 kupci


Foto: O kúpu bývalého primátorského Mercedesu S500 prejavili záujem 3 kupci

Mesto Žilina po tom, ako počas leta kúpilo limuzínu Audi A8 Long, ponúklo starý primátorský Mercedes-Benz S500 L na odkúpenie. Dnes o 12:00 hod. skončila pre záujemcov možnosť doručiť návrhy na odkúpenie. Do 10 dní mesto uskutoční elektronickú aukciu, v ktorej sa dozvieme, za akú sumu predá limuzínu s viac takmer 690 tisíc najazdenými kilometrami. V stanovenej lehote boli doručené 3 návrhy, čo potvrdil aj hovorca.Mesto eviduje 3 ponuky,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.


Auto bolo zakúpené v roku 2001, a aj po 15 rokoch má, vďaka nadštandardnej výbave, slušné parametre. V dobe kúpy vstúpil nákup Jána Slotu do histórie ako najdrahšie auto pre primátora. Ročný náklad na jeho údržbu však v súčasnosti predstavuje 20 tisíc eur, čo bolo jedným z dôvodov obmeny vozového parku. Znalec odhadol hodnotu vozidla na 2 146 eur, minimálna suma, ktorú bude mesto akceptovať pri predaji, je 2 290 eur.

„Tento mercedes je zaujímavý tým, že vozil troch primátorov. Suma okolo troch tisíc eur nie je vysoká na to, že si to auto prežilo 15 rokov s dejinami štvrtého najväčšieho mesta na Slovensku. Podľa mňa to môže byť investícia, keďže jeho hodnota môže potenciálne stúpať,” uviedol k aukcii čitateľ Michal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu