Naši čitatelia nám bežne zasielajú tipy na dobré príspevky a často už aj spracované články. Výnimku netvorí ani tento recept, vďaka ktorému si môžete doma pripraviť chutné rožky. Nedávno sme vybrali od vás recept na domáce langoše, ten si môžete pozrieť nižšie.
Suroviny
1 kg | hladká múka |
500 ml | voda |
50 g | čerstvé droždie |
3 pl | kryštálový cukor |
1 pl | soľ |
100 ml | olej |
250 g | maslo |
Postup
200 ml vody zohrejeme, pridáme lyžicu cukru a droždia. Necháme vykvasiť.
Múku preosejeme do veľkej misky, pridáme cukor, soľ, olej, vodu, kvások a spracujeme hladké, nelepivé cesto, s ktorým hneď pracujeme.
Z cesta oddeľujeme guľôčky (také veľké, aké chceme mať rožky), rozvaľkáme ich na placku a tú zrolujeme do tvaru rožka. Ukladáme ich na maslom vymastený plech a zakryjeme ich utierkou. Necháme kysnúť 2 hodiny na teplom mieste.
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a vložíme plech s rožkami.
Pečieme dozlatista. Po upečení ich hneď potrieme maslom a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!