Dočasné dopravné značenie v Celulózke je zmätočné, zvislé značky nesedia s vodorovnými


Foto: Dočasné dopravné značenie v Celulózke je zmätočné, zvislé značky nesedia s vodorovnými

Už niekoľko vodičov nás upozornilo na zmätočné dopravné značenie, ktoré je umiestnené dočasne, počas prestavby križovatky v Celulózke. Vodorovné značenie vyhotovené červenou farbou určuje smery pre odbočenie v križovatke inak, ako zvislé dopravné značenie. Spoločne s neobyčajným tvarom križovatky, ktorá je v kopčeku, to niektorých vodičov mätie. 

„Často chodím cez križovatku pri Celulózke, ktorá sa prerába na kruhový objazd. Som rád že sa táto zmena robí, i keď si myslím, že zakázať odbočenie doprava v smere z Vlčiniec na Rosinky nie je podľa mňa až tak dobrý nápad. Posielam Vám ale fotku v smere z mesta na Martin / Vlčince. Na zemi je značka rovno / doľava a zvislá značka znázorňuje podla mňa križovatku, kde sa dá ísť rovno, alebo odbočiť doprava,“ píše jeden z vodičov.

V opačnom smere je značenie realizované podobne, s rozdielom toho zvislého, na ktoré keď sa človek pozrie bližšie, tak zistí, že skutočne značí zákrutu na hlavnej ceste a následne odbočku vpravo. V smere z mesta je ale realizované pre vodičov trochu zmätočne.


§ 60

(3) Ak je nesúlad medzi zvislými dopravnými značkami a vodorovnými dopravnými značkami, zvislé dopravné značky sú nadradené vodorovným dopravným značkám.

„Celé je to zvláštne a dalo sa to možno riešiť aj jednoduchšie. Je to síce len dočasné značenie, ale aj tak,“ dodáva vodič, ktorý nám zaslal fotografiu.

Práce na prestavbe križovatky by nemali trvať dlhšie ako pol roka a dopravná situácia je zatiaľ pokojná. Na mieste tiež doteraz nedošlo k žiadnej nehode, ale kolízne situácie nastávajú takmer každý deň. Najčastejšie vodiči jazdia zo zvyku v smere od Martina a nedávajú prednosť vozidlám na hlavnej ceste. To preto, že si nevšímajú dočasné značky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu