Žilinskí kriminalisti zadržali mužov podozrivých z vlámania do motorového vozidla


Foto: Žilinskí kriminalisti zadržali mužov podozrivých z vlámania do motorového vozidla

Žilinskí kriminalisti počas výkonu služby zadržali dvoch mužov podozrivých z krádeže vlámaním do motorového vozidla.

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 27 ročného Tomáša (z Martina) a 32 ročného Vladimíra (z okresu Martin) z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. Obvinení muži sa v utorok 1. júla v Žiline popoludní doposiaľ presne nezistených spôsobom vlámali do motorového vozidla Porsche Cayenne, ktoré bolo zaparkované pred obchodným domom.

Z vozidla odcudzili tašku s notebookom a mobilný telefón. Žilinskí kriminalisti priamo na mieste zadržali 27 ročného Tomáša. Druhý obvinený sa dal na útek, počas ktorého nereagoval na výzvy policajta. Voči zasahujúcemu policajtovi použil násilie a maril služobný zákrok. Následne ho policajti za použitia donucovacích prostriedkov zadržali.

Obaja obvinení boli predvedení na policajný útvar za účelom vykonania ďalších procesných úkonov.

Jeden z obvinených mužov čelí aj obvineniu z prečinu útoku na verejného činiteľa, za ktorý mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Vyšetrovateľ spracoval na obvineného Vladimíra podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému Tomášovi, ktorý je stíhaný na slobode, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu