ULTRAS Žilina sa vracajú na severnú tribúnu, dohodli sa s vedením MŠK Žilina


Foto: ULTRAS Žilina sa vracajú na severnú tribúnu, dohodli sa s vedením MŠK Žilina

Po piatich rokoch sa fanúšikovia MŠK Žilina, združení pod hlavičkou Ultras Žilina, objavia na severnej tribúne Štadióna pod Dubňom. Počas trojhodinového stretnutia došlo ku kompromisu medzi vedúcimi osobami združenia a vedením klubu MŠK Žilina.

“Dnes sa uskutočnilo ďalšie z radu stretnutí medzi vedením MŠK Žilina a zástupcami Ultras Žilina. Po korektnej diskusii a akceptovaní kompromisov z oboch strán došlo k vzájomnej dohode o znovuotvorení časti severnej tribúny už od úvodného stretnutia nového ročníka Fortuna ligy, na ktorý je voľný vstup. O ďalšej spolupráci budeme priebežne informovať,” uviedol klub na oficiálnom klubovom webe.

Ultras sa vrátia oficiálne po piatich rokoch v domácom zápase s Ružomberkom

“Ako už dávno všetci dobre viete, žilinskí ultras sa rozhodli po vzájomných nedorozumeniach s vedením MŠK Žilina začať vo februári 2011 bojkot domácich zápasov. Časom sa k tomu pridružila aj neochota cestovať na zápasy vonku a naša aktivita na futbalových zápasoch MŠK prakticky nadobro skončila,” uviedli ultras na svojej fanpage.

K zvráteniu bojkotu fanúšikov prispela aj účasť majiteľa MŠK Žilina Jozefa Antošíka. Jedným z najhlavnejším rozkolov bola severná tribúna, ktorá sa pre mnohých žilinčanov stala domovom na žilinskom stánku. “Tento nepriaznivý stav trval až do jari tohto roku, kedy sme sa prvýkrát po rokoch rozhodli iniciovať stretnutie s funkcionármi MŠK Žilina. Vysvetlili sme si vzájomné nedorozumenia z minulosti, ale patová situácia naďalej pretrvávala najmä kvôli severnej tribúne. Prvou lastovičkou a vzájomný kompromis bola organizácia výjazdu do Trnavy, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 400 žilinských fanúšikov. Kým na prvom stretnutí absentoval pán Antošík a rozhovory sme viedli len s jeho zástupcami, rozhodli sme sa iniciovať druhé stretnutie, na ktorom už napokon nechýbal ani majiteľ MŠK,” doplnili združení fanúšikovia, ktorí patria k najlepším na Slovensku.

Kompromis na stretnutí sa rodil tri hodiny, neoficiálne stretnutie fanatikov bude už na prvom zápase s Dunajskou Stredou

Rokovania trvali mesiace, no ani záverečné rozhodnutie sa nerodilo ľahko. “Stretnutie trvalo takmer 3 hodiny, počas ktorých sme vzájomne dospeli k záveru, že tento stav neprospieva v Žiline nikomu a snažili sme sa nájsť riešenie ako posunúť vzájomné vzťahy na lepšiu úroveň. Klub mal určite požiadavky na nás, ktoré sme boli schopní akceptovať a klub nám na oplátku vrátil severnú tribúnu. Vy čo sa chcete dozvedieť viac, môžete prísť na neoficiálne stretko fanatikov už najbližšiu nedeľu na severnej tribúne. Oficiálny návrat na severnú tribúnu plánujeme presne o týždeň v domácom zápase proti Ružomberku. Všetci ste vítaní!,” uzavreli fanatici, ktorých atmosféra neraz pomohla šošonom zvrátiť stav zápasu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu