Kúpaliská Žilina a okolie - kde sa dá okúpať v lete 2016


Foto: Kúpaliská Žilina a okolie - kde sa dá okúpať v lete 2016 Foto: kamnavylet.sk

Prinášame vám krátky prehľad, v ktorom nájdete kúpaliská v Žiline a blízkom okolí. Ku každému sme sa snažili uviesť aj základné informácie a cenu lístka. V našom zozname sa nachádza celkom 6 kúpalísk v rôznych vzdialenostiach od Žiliny. Veríme, že si medzi nimi nájdete svojho favorita a počas leta si v ňom prídete na svoje.

Letné bazény Mestská krytá plaváreň Žilina

Žilinčanom známe a najbližšie je práve kúpalisko na mestskej plavárni. Letné bazény MKP Žilina vám v rámci svojho vonkajšieho areálu ponúkajú 2 bazény (dĺžka 50 m), detský bazén a stánky s občerstvením. Nechýba ani volejbalové a detské ihrisko, solárium, minigolf, reštaurácia a tobogán. Teplota vody sa pohybuje od 24 °C do 26 °C.

  • vzdialenosť od Žiliny: 0 km
  • cena lístka: letné bazény / celodenný  4,00 €
  • web: www.plavarenzilina.sk

Termálne kúpalisko Stráňavy

Druhým v poradí je termálne kúpalisko v obci Stráňavy. Kúpalisko má dva bazény - veľký bazén (50x23,5m) a detský bazén (12x8m) s teplotou vody 24-26 °C. Dňa 30.4.2016 žiaľ firma AQUAEden, ktorá prevádzkovala kúpalisko, vypovedala nájomnú zmluvu. Obec Stráňavy uzavrela novú zmluvu na prevádzkovanie kúpaliska s p. R.Práškom, ktorý momentálne rieši prevádzku na sezónu 2016. Oficiálne otvorenie je 2.7.2016.

Termálne kúpalisko Laura

Kúpalisko Laura sa nachádza v Rajeckých Tepliciach, priamo pod vyhliadkovými vrchom Skalky. Nájdete tu 2 bazény s teplotou vody okolo 22 °C. Kúpalisko prevádzkuje SPA Aphrodite Rajecké Teplice.

  • vzdialenosť od Žiliny: 15 km
  • cena lístka: celodenný - týždeň 4,00 € / víkend 5,00 €
  • web: www.spa.sk

Termálne kúpalisko Veronika


Asi najväčším komplexom je termálne kúpalisko Veronika v Rajci. Ponúka 8 bazénov pre všetky kategórie, pričom ten najväčší má 50x21 metrov a je hlboký 1,8 metra. Teplota vody je približne 26 °C. Kúpalisko má platené parkovisko a odstavné plochy pre zhruba 1000 osobných vozidiel. Nájdete tam aj dve reštaurácie, kaviareň, bar a šesť bufetov. Športy: plážový volejbal, minigolf, stolný tenis, basketbal atrakcie pre deti - tobogán, šmýkačky, preliezky, pieskovisko.

O otvorení kúpaliska v roku 2016 budeme ešte informovať.

  • vzdialenosť od Žiliny: 21 km
  • cena lístka: celodenný - týždeň 5,00 €, víkend 7,00 €
  • web: www.veronika-rajec.sk

Kúpalisko Bytča

Menšie kúpalisko bez termálnej vody. Teplota vody okolo 23 až 25 stupňov. Ponúka návštevníkom 1 netermálny bazén za priaznivú cenu. Kúpalisko má výborné umiestnenie v tichej časti Bytče. Otvorené je počas leta, ak je priaznivé počasie.

Kúpalisko Višňové

Vymyká sa bežným štandardom kúpaliska, pretože areál je sprístupnené v letných mesiacoch (júl a august) denne, v prípade pekného počasia v čase od 9:00 do 21:30 hod. Využívanie areálu, ktorý spravuje obec je bezplatné. Kúpalisko nemá plavčíka, ani zdravotnú službu a jeho využívanie je preto na vlastnú zodpovednosť.

O najlepšom kúpalisku môžete rozhodnúť aj vy!

Zapojte sa do hlasovania o najlepšie kúpalisko 2016. Anketu nájdete na tomto odkaze: http://www.zilinak.sk/anketa/najlepsie-kupalisko-2016


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu