Problémy s dobrovoľným poplatkom v škôlkach pokračujú


Foto: Problémy s dobrovoľným poplatkom v škôlkach pokračujú Foto: ilustračné

Približne pred dvoma týždňami sme sa po viacerých podnetoch od čitatelov začali zaujímať o dobrovoľný príspevok na prevádzku škôlok počas letných mesiacov v Žiline. Problematická a nejasná formulácia oznamu vyústila v dohady rodičov, či je poplatok povinný. K situácii sa už pre náš portál v minulosti vyjadril hovorca mesta Pavol Čorba.

“Mesto Žilina ako zriaďovateľ materských škôl vychádza v ústrety potrebám rodičov umiestniť svoje dieťa do materskej školy aj počas letných prázdnin. Rodičia majú možnosť na 6 týždňov v čase letných prázdnin umiestniť svoje dieťa do niektorej z otvorených materských škôl. Sponzorský príspevok si určujú riaditeľky materských škôl. Rodičia ho platia dobrovoľne”, uviedol Čorba.

Pri nezaplatení vzniká problém

Problém v prípade odmietnutia úhrady poplatku zaznamenala naša čitateľka. “Mne osobne sa stalo, že mi začali problémy s tým, že som dobrovoľný príspevok odmietla zaplatiť. Kde sa môžeme sťažovať?,” uviedla čitateľka, ktorá si neželá byť menovaná. Na druhej strane je na zvážení rodičov, či nie je lepšie poplatok uhradiť a prispieť tak ku skvalitneniu a pokrytiu nákladov škôlky, v ktorej bude vaše dieťa počas leta.

V prípade neuhradenia poplatkov sú totiž nutné škôlky chýbajúce peniaze hľadať inde.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu