VIDEO: Polícia naháňala lupiča po diaľnici D1, po čase 46 ročného Košičana chytila


Foto: VIDEO: Polícia naháňala lupiča po diaľnici D1, po čase 46 ročného Košičana chytila
V pondelok 2. mája v ranných hodinách došlo na parkovisku pred súkromnou firmou v Ružomberku k vlámaniu do auta Škoda Octavia. Z batožinového priestoru podozrivý muž odcudzil vysávač, uťahovačku, vŕtačku a diaľkový laser, v hodnote takmer 3.000,-€. Odcudzené veci naložil do vozidla Volvo XC 60 hnedej farby s košickými evidenčnými číslami a z miesta odišiel smerom na Žilinu.

Po podozrivom mužovi unikajúcom na hnedom Volve bolo ihneď operačným strediskom Krajského riaditeľstva PZ v Žiline vyhlásené pátranie. Informované a zmobilizované boli policajné hliadky na trase z Ružomberka smerom na Martin a Žilinu. Ako prvá spozorovala unikajúce vozidlo policajná hliadka z Obvodného oddelenia PZ Sučany na ceste I/18 pri Šútove. Policajti sa okamžite vydali za unikajúcim vozidlom, ktorého vodič veľkou rýchlosťou pokračoval smerom na Žilinu po diaľnici D1. Na diaľnici bolo unikajúce vozidlo spozorované ďalšou policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia PZ Martin – východ. Vodič opakovane nerešpektoval znamenia na zastavenie a rýchlosťou prekračujúcou 200 km/ hod. chcel policajtom uniknúť. Počas jazdy navyše ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.  Policajná hliadka napokon vodiča zákonným spôsobom donútila s vozidlom zastaviť k okraju vozovky.

Vo vozidle sa nachádzal 46 ročný Rastislav z Košíc. Pri kontrole batožinového priestoru vozidla boli nájdené aj odcudzené veci pochádzajúce z krádeže z vozidla Škoda Octavia. Tieto boli zaistené a po vykonaní procesných úkonov vrátené majiteľovi. 46 ročného Košičana vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na návrh na vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Pozrite si video z naháňačky po diaľnici D1





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ